Behandelingen

Ontdek de diensten in mijn trimsalon als wassen, drogen, kammen, scheren, knippen, plukken en ontwollen. Geef uw hond de beste verzorging!

Afspraak maken Meer

Behandelings­overzicht

Een volledige behandeling is altijd inclusief:

  • Controle/reiniging van de oren
  • Nagels controleren en knippen indien nodig.
  • Schoonmaken van de oogjes
  • Wassen en drogen

Wassen en drogen


a9a58511-5fe9-43e8-81b0-ca56c393f105.jpeg 115.82 KB

Het wassen gebeurt met een verzorgende shampoo. Ik bekijk ook of er eventuele parasieten in de vacht zitten. Als dit het geval is wordt de hond met een speciale shampoo gewassen. Daarna maak ik gebruik van de waterblazer, deze blaast het water letterlijk uit de vacht waardoor hij snel droogt en losse haren en huidschilfers uit de vacht worden geblazen. Ik heb 2 waterblazers waarvan er 1 ook zeer zacht afgesteld kan worden om te wennen, met name voor pups en kleine honden, maar ook geschikt voor de volwassen hond die dit niet gewend is. 


NIEUW! Speciaal voor vachtproblemen heb ik vanaf heden de producten van Dermagroom in het assortiment. Deze shampoos en conditioners zijn uitermate geschikt om thuis uw hond mee te verzorgen en bij te houden.
Ook is er bijvoorbeeld spot spray verkrijgbaar voor de behandeling van een beginnende hotspot en honinggel om wondjes mee te behandelen. Daarnaast heb ik producten tegen traanstrepen in mijn assortiment, zowel om rond de ogen te gebruiken als supplementen om traanstrepen tegen te gaan van binnenuit.


Vraag naar de mogelijkheden!

producten van dermagroom


Kammen en borstelen

Door het kammen en borstelen worden de oude losse haren verwijderd. Op deze manier worden eventuele (kleine) klitten/knopen verwijderd. Kam of borstel altijd in laagjes, van onder naar boven en let erop dat de borstel en kam tot op de huid van de hond komen. Vaak blijkt dat de bovenste laag netjes is bijgehouden maar dat de vacht op de huid vervilt is. Helaas is de vacht dan niet meer uit te borstelen en zal de vacht geschoren moeten worden.

Ontklitten

De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, bij de oksels, binnenkant dijbenen, liezen, snor of baard. Als deze met kammen te verwijderen zijn, doe ik dat, maar dit is vaak geen plezierige ervaring. Aangezien het belang van uw hond bij mij voorop staat, kan het voorkomen dat ik besluit om deze klitten weg te knippen of te scheren. Mocht u op voorhand weten dat uw hond veel klitten en/of vilt heeft, geef dit dan aan bij het maken van een afspraak. In samenspraak kunnen we een kennismaking plannen waarbij ik de hond kan bekijken en voelen of de klitten uitgeborsteld kunnen worden. Aan de hand daarvan kunnen we een afspraak maken en de juiste hoeveelheid tijd inplannen.

Scheren

Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort tot de gewenste lengte. Bij extreme klitten of vervilting kan besloten worden om de hond kort(er) te scheren dan door u gewenst.

Knippen

Dit kan alleen bij de schone, droge vacht die volledig klitvrij is. Hierbij wordt de vacht ingekort door middel van een schaar in de gewenste lengte. 

71fadc06-c51c-4448-81e2-41abeb3b1d52.jpg 354.72 KB

Ontwollen/ Was- en blaasmethode


IMG_5922.jpeg 4.55 MB
Een aantal rassen (zoals bijvoorbeeld de Golden Retriever, maar ook de Labrador en bijvoorbeeld de Border Collie) hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht (onderwol). Deze honden gaan (meestal) 2 keer per jaar in de rui, waarbij ze deze ondervacht massaal verliezen. Ik ben in het bezit van de juiste shampoo en materialen om de hond goed door deze ruiperiode heen te helpen (de was- en blaas-methode). Tijdens de was- en blaasmethode gaat de hond eerst (minimaal) 20 minuten in bad. Tijdens dit bad wordt de hond gewassen en, indien nodig, behandeld met crèmespoeling. Tijdens het inmasseren van de shampoo in de vacht maar ook daarna, tijdens het intrekken van de shampoo en conditioner, laat de overtollige onderwol los en komt er al veel dood haar uit de vacht. Dit gebeurt allemaal zonder te borstelen of de vacht er met geweld uit te trekken. Daarna wordt de hond met een handdoek afgedroogd, om daarna met de waterblazer de hond verder te drogen. Met de waterblazer wordt ook de losse onderwol uit de vacht geblazen, wederom zonder te borstelen. Hierdoor raakt de vacht niet beschadigd en zal u ook profijt hebben van een makkelijkere vachtverzorging en minder haren thuis. Honden die gecastreerd/ gesteriliseerd zijn, ruien vaak het hele jaar door en produceren veel onderwol. In overleg kunnen we hiervoor een tussentijdse was- en blaasafspraak maken. Op die manier heeft u thuis minder last van de haren en minder risico op klitten en vilt.

IMG_3626.JPG 91.44 KB

Puppy wenbeurt

De pup is voor een 1e wenbeurt welkom vanaf 12 (na de laatste enting) en tot 20 weken. 

Dit zal een korte kennismaking zijn van maximaal een half uur, waarbij de pup zelf kan rondsnuffelen en de salon verkennen. Ik zal de pup even nakijken, (indien nodig) de nageltjes knippen, voetzooltjes controleren op vuil of klitten, indien nodig de ogen en/of sanitaire delen vrij knippen/ scheren en de pup even kennis laten maken met het geluid van de waterblazer en/of föhn. 

Alle handelingen worden afgestemd op waar de pup vertrouwd mee is. U kunt tijdens de wenbeurt bij uw pup blijven en vragen stellen over de vachtverzorging. Daarnaast geef ik u advies over het onderhoud van de vacht. 

Vanaf 20 weken tot 5 maanden kunt u een uitgebreidere wenbeurt inplannen om uw pup te laten wassen, drogen en borstelen. We trekken hier maximaal een uur voor uit zodat het niet te vermoeiend is voor de pup en het altijd een positieve ervaring blijft. 

Vanaf 5 maanden wordt een volledige behandeling ingepland. U kunt de wenbeurten zo vaak inplannen als u wilt, hoe vaker u komt, hoe meer de pup gewend raakt aan de behandelingen en hoe makkelijker en prettiger het bezoek wordt voor zowel de pup, mij als trimmer en voor u als eigenaar. 

Jong geleerd is oud gedaan!

IMG_4527.jpg 306.9 KB

Klitten

Het kan voorkomen dat uw hond vol zit met klitten of vervilt is. Omdat de hond een lastige vacht heeft of omdat u thuis niet kunt of wil borstelen. Op het moment dat dit het geval is, zal ik ervoor kiezen om uw hond te scheren. Wanneer mogelijk probeer ik uiteraard om er een mooi model in te scheren maar bij ernstige klitten en/of vilt zal dit wellicht niet mogelijk zijn en zal de hond (extreem) kort geschoren moeten worden. Dit zal voor u als eigenaar wellicht niet prettig zijn, maar voor de hond zal dit een stuk prettiger zijn. Klitten en vilt trekken namelijk aan de huid en doen enorm zeer bij uw hond. Het uitborstelen van klitten is ook enorm pijnlijk en daarom zal ik er in zo’n geval voor kiezen om uw hond te scheren. Bij extreme klitten zit er tevens een verhoogd risico op scheerwondjes. Kosten voor wondjes vanwege extreme klitten kunnen conform mijn algemene voorwaarden niet verhaald worden. Daarnaast zullen extra kosten in rekening gebracht worden voor de slijtage aan het gebruikte materiaal.

vilt-vacht.jpg 12.52 KB

Vlooien/ parasieten

Wanneer u erachter komt dat uw hond vlooien, parasieten of een andere besmettelijke aandoening hebben (bijvoorbeeld kennelhoest of ringworm), verzoek ik u uw afspraak af te zeggen en/of te verzetten en uw hond eerst thuis te behandelen. Wanneer uw hond bij mij is en het blijkt dat hij of zij vlooien/parasieten heeft, zal ik genoodzaakt zijn om de hond hiertegen te behandelen. Omdat niet alleen de hond maar ook de hele omgeving behandeld/ ontsmet moet worden zodat een volgende klant niet besmet raakt, kan het gebeuren dat ik een volgende afspraak af moet zeggen. Naast de kosten voor het behandelen/ ontsmetten van zowel uw hond als de salon, zullen ook kosten voor de afspraak die afgezegd moet worden in rekening gebracht worden. 

Effileren/uitdunnen

Het uitdunnen/ inkorten van de vacht door middel van een effileerschaar. Dit is een schaar met enkele of dubbele tanden, waarmee de vacht uitgedund en/of ingekort wordt.

Siem.JPG 1.55 MB

Plukken/strippen

Plukvacht.jpg 2.01 MB
Het plukken gebeurt voornamelijk bij ruwharige honden, zoals bijvoorbeeld de Schnauzer en ruwharige dashond (Teckel). Maar ook sommige langharige honden worden (deels) geplukt, zoals bijvoorbeeld de Engelse Cocker Spaniel en de Ierse Setter. Als uw hond “plukrijp" is worden de losse dekharen plukje voor plukje verwijderd met de haarrichting mee. 

Je kunt ervoor kiezen om 1 à 2 keer per jaar de hond volledig te plukken of om er een zogenaamde stripvacht op te zetten. Bij een stripvacht plukken we ongeveer de helft van de vacht, en na 3 à 4 maanden plukken we de andere helft, waardoor waardoor er 2 lengtes ontstaan. Hierdoor behoudt de hond het "ruwe" uiterlijk en biedt de vacht meer bescherming tegen de weersinvloeden .

Ik bied plukken/strippen aan voor kleine tot middelgrote rassen. Omdat ik alleen werk en een kleine salon heb, ben ik helaas niet in de mogelijkheid om grote rassen aan te nemen om te plukken. U kunt uiteraard wel contact opnemen zodat ik met u mee kan denken of u bij een collega terecht kunt!


Opmerking: 

Heel vaak blijken langharige honden zoals de Engelse Cocker na castratie/sterilisatie niet meer (goed) te plukken, waardoor soms de noodzaak ontstaat om deze honden te knippen en/of scheren. We proberen dan nog steeds de rasstandaard in acht te houden, maar u dient er rekening mee te houden dat dit niet altijd meer mogelijk is. Let ook op dat er mogelijk extra kosten in rekening kunnen worden gebracht!