De Behandeling

Ontdek wat u kunt verwachten van uw bezoek aan de trimsalon, zoals tussentijdse wasbeurten, puppy wenbeurten en complete trimbeurten, alles met aandacht voor het welzijn van uw hond. Ik werk nauw samen met u als eigenaar om de beste zorg te bieden.

Afspraak maken Meer

Wat kan je verwachten van de behandeling?


Een trimbeurt is altijd inclusief wassen en drogen. Ook nagels knippen doe ik standaard, mits uw hond dit voldoende toelaat. Er zijn honden die zeer heftig reageren op het nagels knippen, en daardooor wordt de hele trimbeurt een negatieve ervaring. Dit wil ik graag voorkomen. In die gevallen verwijs ik u naar de dierenarts voor het knippen van de nagels.
Ik bekijk per hond en altijd in samenspraak met de eigenaar wat de beste behandeling is voor uw hond. Ik zal normaliter uw hond altijd volgens de rasstandaard trimmen. Uiteraard kunt u als eigenaar aangeven wat u prettig of mooi vindt, indien mogelijk zal ik daar zoveel mogelijk rekening mee houden. Kijk bij behandelingen voor de diverse mogelijkheden. 


Naast een complete beurt inclusief wassen, kunt u ook altijd kiezen voor een tussentijdse wasbeurt. Ik was en blaas uw hond, werk de pootjes en indien nodig het hoofd bij en ik knip de nagels. Vooral honden met een bewerkelijke vacht, die makkelijk geklit of vervilt raakt(zoals doodles, poedels, waterhonden e.d., maar ook honden met veel ondervacht zoals de Golden Retriever) kan zo’n tussentijdse wasbeurt ervoor zorgen dat u er thuis minder werk aan heeft en minder last van de haren heeft. 


Ook bent u met uw pup welkom voor een wenbeurt in de salon. Als een pup vanaf jonge leeftijd de trimsalon gewend is, zullen de trimbeurten op latere leeftijd voor zowel pup als trimster een groot plezier zijn. Een goed begin is het halve werk! We hebben voor de wenbeurten verschillende mogelijkheden, afgestemd op de leeftijd van uw pup. Kijk bij behandelingen voor de diverse mogelijkheden. 


In de regel trim ik de hond alleen, zonder dat u er als baasje bij blijft. De ervaring leert dat de honden dan over het algemeen rustiger blijven. Ik bel u wanneer de hond bijna klaar is zodat u uw hond op kunt komen halen. Heeft u een oudere, zieke of juist hele jonge hond die nog moet wennen, dan is het in overleg uiteraard mogelijk om er als eigenaar bij te blijven. In overleg is veel mogelijk, maar het belang van de hond staat voorop. 

IMG_3595.JPG 77.06 KB